S lodí na výlet po jihu Čech

 

 Poznejte přírodní krásy, památky a další turistické cíle na jihu Čech jinak. Zveme vás na plavbu výletní lodí po Vltavě a Lužnici. Ať už jste na víkendovém rodinném výletě anebo na dovolené, máte možnost jedinečného zážitku. 

Můžete si vychutnat romantickou plavbu v dopoledním klidu či při západu slunce, ale i plavbu za poznáním historie. To vše nabízejí výletní plavby v Týně nad Vltavou. Lodě vyplouvají v pravidelných intervalech nejen za krásami řeky Vltavy a Lužnice, ale i za zajímavými turistickými cíli.

Jedinečným zážitkem je samotná plavba historickou lodí Pálava. Jedná se o loď z padesátých let vyrobenou v Hamburku s původním motorem z roku 1935. Naše výletní vyhlídkové lodě plují na Vltavotýnsku již od roku 2009. Plavby jsou vhodné pro jednotlivce i skupiny, rodiny s dětmi, pěší i cyklisty. Vyplujte s námi a načerpejte energii, pohodu a dobrou náladu, stačí si jen vybrat z několika možností.

  • Týn nad Vltavou – soutok Vltavy a Lužnice – k přehradě Kořensko a zpět

cca  55 minProhlédněte si město Týn nad Vltavou a jeho okolí, tak jak jej viděli voraři, kteří plavili dřevo a zboží před více jak sto lety. Toto město bývalo vorařským městem s jedinečnou místní architekturou, malebným nábřežím a s dochovaným historickým železným mostem. Dále můžete zahlédnout oblíbenou rozhlednu Semenec čnějící z vrcholu skalního masivu a opodál se již nachází soutok Vltavy s Lužnicí. Kaplička stojící na samém soutoku je jediným pozůstatkem, kde se nacházely osady, které po vybudování přehrad Orlík a Kořensko zmizely pod hladinou. Na okolních skalnatých březích jsou vyhlídky, kterým se říká „Onen svět“.

  • Týn nad Vltavou s proplutím plavební komorou a zpět do Týna 100 – 120 min – Proplavení plavební komorou je nevšedním zážitkem pro malé i velké. Pokud výška hladiny přehrady Orlík dovolí, proplavíme se plavební komorou Kořensko a pokračujeme krátkou plavbou po vodním díle Orlík. V opačném případě plujeme přes komoru jez Hněvkovice pod vodní dílo Hněvkovice.
  • Týn nad Vltavou – Koloděje nad Lužnicí – zámek Mitrowicz a zpět (v 1 směru 50 min.) – O prázdninách se otevírají brány romantického zámku Mitrowicz, který se stal místním skvostem. Nabízí nejen možnost prohlídky zámku, ale i krásný zámecký park s bylinkovou zahradou, relax zónou a občerstverním.
  • Týn nad Vltavou – Purkarec – Karlův hrádek – Vyhlídka Baba ( 3,5 h plavba v 1 směru): O prázdninách 2020 každé pondělí vyplouváme za krásami řeky Vltavy, ale i za zajímavými turistickými cíli. Loď vyplouvá proti proudu Vltavy do vorařské obce Purkarec, kde je možné vystoupit a navštívit muzeum Voroplavby, dále pokračujeme ke zřícenině Karlovu hrádku a přes skalní strže přírodní rezervace Karvanice doploujeme až ke skále a vyhlídce Baba.

  • Lodí do Zoo Hluboká (Město Hluboká – Zoo Ohrada 15 min.): Jak nejvíce potěšit a zpestřit dětem den? Přece výletem do ZOO a co teprve celý zažitek ještě umocnit plavbou lodí. Lodní vyhlídkový přívoz na Munickém rybníce v Hluboké nad Vltavou vyplouvá v pravidelných intervalech z města Hluboká a dopraví Vás přímo k Zoo a lovecký zámku Ohrada a nebo naopak od ZOO zpět do města.

 

Kontakt

Bližší informace včetně jízdních řádů naleznete na našich webových stránkách www.vyhlidkoveplavbyvltava.cz  nebo www.jihoceskaplavebni.cz

Jihočeská Plavební společnost s.r.o., IČO: 05656702

Rezervace a informace na tel.: + 420 777 834 710/716